Logo BV Parket
Moso bamboe

Moso bamboeparket: een overzicht van de collecties.

Moso parket topbamboo, dikte 10 mm

MOSO®Topbamboo is geschikt voor iedereen die een voordelige bamboe vloer wenst die snel geplaatst kan worden. De vloer past met de variëteit aan kleuren, waaronder enkele geborstelde varianten met reliëf, in ieder interieur.

Moso parket purebamboo

MOSO®Purebamboo is de juiste keuze voor iedereen die een originele, eenvoudige, maar kwalitatief goede bamboe vloer wil. Met de verschillende lijnenpatronen en kleuren past de vloer in ieder interieur en draagt deze bij aan de verbetering van de ecologische voetafdruk.

Moso parket bamboo industriale

MOSO®Bamboo Industriale is geschikt voor wie hoge eisen stelt aan de levensduur, ecologie en stabiliteit van het materiaal en een uniek lijnenpatroon in de vloer wil zien. Deze vloer gaat, dankzij de dikke toplaag (tot maar liefst 15 mm), vele generaties mee en is CO2 neutraal.

Moso parket bamboo supreme

MOSO®Bamboo Supreme biedt een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen en kleuren. De handzame planken bestaan uit twee lagen bamboe: een 4 mm toplaag en een onderlaag van dwars geperste strips.

Moso parket bamboo ultradensity

Vloeren in treinstations, luchthavens, winkelcentra of musea vereisen uitzonderlijke kwaliteiten om de hoogste normen te bereiken. Dit is nauwelijks of niet haalbaar met houten vloeren. MOSO®Bamboo UltraDensity®vloeren voldoen aan de hoogste eisen, waarmee een biobased materiaal als bamboeop het hoogste niveau kan worden ingezet in de moderne architectuur.

Moso parket bamboo elite

MOSO®Bamboo Elite is een vloer bestaande uit lange en brede planken, met een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen, kleuren en afwerkingen. Bamboo Elite bestaat uit drie lagen van massieve bamboe strips. Door de middenlaag dwars te persen wordt de stabiliteit geoptimaliseerd.

Moso parket bamboo elite premium

De succesvolle MOSO®collectie Bamboo Elite is uitgebreid met 4 nieuwe versies. Naast de introductie van nieuwe lichte kleuren, vallen met name de technische innovaties van deze bamboe vloer op. Bamboo Elite Premium is volledig gemaakt van bamboe en is één van de meest ecologisch duurzame vloeren op de markt.

De voordelen van Moso bamboe parket


Hoewel bamboe formeel gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen.

Waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboevloeren worden toegepast in projecttoepassingen.

Omdat bamboeproducten uit individuele strips bestaan vertonen ze minder werking dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat.


Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook. Tot wel 1 meter per dag!

Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog betere opbrengst.

Tijdens de groei neemt Moso bamboe meer CO² op dan er wordt uitgestoten tijdens de productie.

Hierdoor zijn alle massieve Moso bamboeproducten CO² neutraal over de hele levenscyclus.

Daarnaast zijn de Moso bamboeproducten anti-allergisch, antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat.

En natuurlijk is bamboe parket geroemd om zijn unieke schoonheid en unieke uitstraling.

Productie van bamboeparket
Logo Moso bamboe

Overzicht Moso bamboe collecties:

Bamboo Elite premium Moso:


MOSO® Bamboo Elite Premium is een grote plank die nog langer en breder is dan Bamboo Elite. De plank bestaat uit drie lagen massief bamboe, de middelste laag wordt dwars geperst om de stabiliteit te maximaliseren. De planken zijn uitgerust met een kliksysteem voor eenvoudige installatie.Topbamboo Moso:


MOSO® Topbamboo is een gemakkelijk te plaatsen vloer met een ruime keuze in kleuren, lijnenpatronen en afwerkingen. Topbamboo bestaat uit een bamboe toplaag geperst op een HDF kern met een onderlaag van zachthout. Dankzij deze opbouw zijn de planken zeer stabiel.
MOSO® Topbamboo is geschikt voor iedereen die een voordelige bamboe vloer wenst die snel geplaatst kan worden. De vloer past met de variëteit aan kleuren, waaronder enkele geborstelde varianten met reliëf, in ieder interieur. Dankzij het click systeem en het kleine formaat plank is de vloer eenvoudig te leggen.Pure bamboo Moso:


Voordelige vloerplanken van puur bamboe.
MOSO® Purebamboo bestaat uit compacte massieve bamboe planken met een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen en kleuren. Purebamboo wordt gemaakt van horizontaal geperste strips (Plain Pressed), verticaal geperste strips (Side Pressed) of gecomprimeerde strips (Density®). Purebamboo plain pressed is de eerste industrieel vervaardigde bamboe vloer die ooit ontwikkeld en door MOSO op de markt geïntroduceerd is: alle andere bamboe vloertypen stammen af van dit product.

MOSO® Purebamboo is de juiste keuze voor iedereen die een originele, eenvoudige, maar kwalitatief goede bamboe vloer wil. Met de verschillende lijnenpatronen en kleuren past de vloer in ieder interieur en draagt deze bij aan de verbetering van de ecologische voetafdruk.Supreme bamboo Moso:


De perfecte combinatie van duurzaamheid en stabiliteit.

MOSO® Bamboo Supreme biedt een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen en kleuren. De planken bestaan uit twee lagen bamboe: een toplaag van 4 mm en een onderlaag van dwarsgeperste strips. De toplaag zorgt voor een lange levensduur. Met een totale dikte van 10 mm is de plank relatief dun ten opzichte van andere houten vloeren. Bij renovatie beperkt dit het hoogteverlies. Dun materiaal laat beter warmte door dan dikke planken en dit maakt Bamboo Supreme geschikt voor plaatsing op vloerverwarming.

MOSO® Bamboo Supreme is de juiste vloer voor wie hoge eisen stelt aan de levensduur, ecologie (bewezen CO² neutraal) en stabiliteit van het materiaal. Dankzij de hoge stabiliteit is Bamboo Supreme ideaal toepasbaar in intensief gebruikte ruimtes.Industriale bamboo Moso:


Een industrieel en duurzaam lijnenspel op de vloer.
MOSO® Bamboo Industriale bestaat uit korte, massieve bamboestrips die in een ladderpatroon voor een bijzondere uitstraling zorgen. De samengebonden bamboestrips worden door de vloerenlegger op de ondervloer gelijmd, geschuurd, opgevuld en afgewerkt. Omdat de bamboe vloer uit kleine strips bestaat, is deze zeer stabiel, waardoor Bamboo Industriale prima kan worden toegepast op vloerverwarming of in gebouwen met airconditioning.

MOSO® Bamboo Industriale is geschikt voor wie hoge eisen stelt aan de levensduur, ecologie en stabiliteit van het materiaal en een uniek lijnenpatroon in de vloer wil zien. Deze vloer gaat, dankzij de dikke toplaag (tot maar liefst 15 mm), vele generaties mee en is CO² neutraal.Forest bamboo Moso


Het bamboebos op de vloer.
MOSO® Bamboo Forest is de meest authentieke bamboe vloer denkbaar. De ronde bamboestam wordt middels een speciaal proces vlak gemaakt en toegepast als toplaag in een massieve drie-lagen bamboeplank. De oppervlakte van deze robuuste vloer bestaat uit de keiharde buitenschil van de bamboestam.
Als een unieke, opvallende vloer met de natuurlijke schoonheid en uitstraling van de bamboestam past MOSO® Bamboo Forest in natuurlijke en moderne interieurs. De toplaag is zo hard en slijtvast dat afwerking met olie of lak niet nodig is. De vloer is CO² neutraal en heeft een zeer lange levensduur.Ultradensity bamboo Moso


Dé oplossing voor zwaar belaste natuurlijke vloeren.
MOSO® Bamboo UltraDensity® is een massieve bamboe projectvloer gemaakt van gecomprimeerde bamboestrips met een ultrahoge dichtheid. Door een unieke productiemethode is het materiaal extreem stabiel, hard en duurzaam gemaakt en daarmee geschikt voor de zwaarste omstandigheden: in intensief gebruikte ruimten, zelfs als daar een semibuitenklimaat (overdekt maar niet afgesloten) heerst.
De planken worden onbehandeld aangeleverd, met een grof geschuurde kant (t.b.v. toepassingen waar een zekere stroefheid wordt vereist) of een gladde kant en dienen ter plaatse afgewerkt te worden. De planken zijn voorzien van tand en groef en V-voegen rondom.Elite bamboo Moso


Lange en brede vloerplanken van 100% bamboe.
MOSO® Bamboo Elite is een vloer bestaande uit lange en brede planken, met een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen, kleuren en afwerkingen. Bamboo Elite bestaat uit drie lagen van massieve bamboestrips. Door de middenlaag dwars te persen wordt de stabiliteit geoptimaliseerd.
MOSO® Bamboo Elite is geschikt voor iedereen die een originele, massieve bamboe vloer wil en zeker voor wie kiest voor een ruimtelijke, stijlvolle inrichting. De grote vloerplanken verrijken het interieur en zijn CO² neutraal.