Logo BV Parket
Moso bamboe

Moso bamboeparket: een overzicht van de collecties.

Moso parket topbamboo, dikte 10 mm

Veel keuze in makkelijk te plaatsen vloerplanken MOSO® Topbamboo is een gemakkelijk te plaatsen vloer met een ruime keuze in kleuren, lijnenpatronen en afwerkingen. Topbamboo bestaat uit een bamboe toplaag geperst op een HDF kern met een onderlaag van zachthout. Dankzij deze opbouw zijn de planken zeer stabiel. MOSO® Topbamboo is geschikt voor iedereen die een voordelige bamboe vloer wenst die snel geplaatst kan worden. De vloer past met de variëteit aan kleuren, waaronder enkele geborstelde varianten met reliëf, in ieder interieur. Dankzij het click systeem en het kleine formaat plank is de vloer eenvoudig te leggen.

Moso parket purebamboo

MOSO® Purebamboo bestaat uit compacte massieve bamboe planken. Deze planken worden gemaakt van verticaal geperste strips (Side Pressed) of gecomprimeerde strips (Density®). Purebamboo is de eerste industrieel vervaardigde bamboe vloer die ooit ontwikkeld en door MOSO® op de markt geïntroduceerd is: alle andere bamboe vloertypen stammen af van dit product. MOSO® Purebamboo is de juiste keuze voor iedereen die een originele, eenvoudige, maar kwalitatief goede bamboe vloer wil. Deze vloer past in ieder interieur en draagt bij aan de verbetering van de ecologische voetafdruk.

Moso parket forest bamboo

MOSO® Bamboo Forest is de meest authentieke bamboe vloer denkbaar. De ronde bamboestam wordt middels een speciaal proces vlak gemaakt en toegepast als toplaag in een massieve drielagen bamboeplank. De oppervlakte van deze robuuste vloer bestaat uit de keiharde buitenschil van de bamboestam.
Als een unieke, opvallende vloer met de natuurlijke schoonheid en uitstraling van de bamboestam past MOSO® Bamboo Forest in natuurlijke en moderne interieurs. De toplaag is zo hard en slijtvast dat afwerking met olie of lak niet nodig is. De vloer heeft een zeer lange levensduur.

Moso parket bamboo industriale

MOSO® Bamboo Industriale bestaat uit korte, massieve bamboestrips die in een ladderpatroon voor een bijzondere uitstraling zorgen. De samengebonden bamboestrips worden door de vloerenlegger op de ondervloer gelijmd, geschuurd, opgevuld en afgewerkt. Omdat de bamboe vloer uit kleine strips bestaat, is deze zeer stabiel, waardoor Bamboo Industriale prima kan worden toegepast op vloerverwarming of in gebouwen met airconditioning. MOSO® Bamboo Industriale is geschikt voor wie hoge eisen stelt aan de levensduur, ecologie en stabiliteit van het materiaal en een uniek lijnenpatroon in de vloer wil zien. Deze vloer gaat, dankzij de dikke toplaag vele generaties mee.

Moso parket bamboo supreme

MOSO® Bamboo Supreme biedt een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen en kleuren. De handzame planken bestaan uit twee lagen bamboe: een 4 mm toplaag en een onderlaag van dwarsgeperste strips. De toplaag zorgt voor een lange levensduur. Met een totale dikte van 10 mm is de plank relatief dun ten opzichte van andere houten vloeren. Bij renovatie beperkt dit het hoogteverlies. Dun materiaal laat beter warmte door dan dikke planken en dit maakt Bamboo Supreme geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. MOSO® Bamboo Supreme is de juiste vloer voor wie hoge eisen stelt aan de levensduur, ecologie en stabiliteit van het materiaal.

Moso parket bamboo ultradensity

MOSO® Bamboo UltraDensity® is een massieve bamboe projectvloer gemaakt van gecomprimeerde bamboestrips met een ultrahoge dichtheid. Door een unieke productiemethode is het materiaal extreem stabiel, hard en duurzaam gemaakt en daarmee geschikt voor de zwaarste omstandigheden: in intensief gebruikte ruimten, zelfs als daar een semibuitenklimaat (overdekt maar niet afgesloten) heerst. De planken worden onbehandeld aangeleverd, met een grof geschuurde kant (t.b.v. toepassingen waar een zekere stroefheid wordt vereist) of een gladde kant en dienen ter plaatse afgewerkt te worden. De planken zijn voorzien van mes/groef en velling rondom. Bovendien is Bamboo UltraDensity® verkrijgbaar als trappaneel.

Moso parket bamboo elite visgraat

De MOSO® Bamboo Elite Visgraat vloerdelen zijn gemaakt uit drie lagen massief bamboe waarvan de middelste laag in dwarsrichting wordt geperst om de stabiliteit te maximaliseren. De vloerdelen zijn rondom voorzien van een mes en groef verbinding welke afwisselend links en rechts op de plank zijn geplaatst waardoor u ze in een mooi visgraatpatroon kunt plaatsen.

Moso parket bamboo elite

MOSO® Bamboo Elite is een vloer bestaande uit lange en brede planken, met een ruime keuze in bamboe lijnenpatronen, kleuren en afwerkingen. Bamboo Elite bestaat uit drie lagen massieve bamboestrips. Door de middenlaag dwars te persen wordt de stabiliteit geoptimaliseerd. MOSO® Bamboo Elite is geschikt voor iedereen die een originele, massieve bamboe vloer wil en zeker voor wie kiest voor een ruimtelijke, stijlvolle inrichting.

Moso parket bamboo elite premium

MOSO® Bamboo Elite Premium vloerdelen zijn nog langer en breder dan Bamboo Elite en bestaan uit drie lagen massieve bamboe. De planken zijn voorzien van een click systeem voor een eenvoudige installatie en kunnen dankzij de hoge stabiliteit zwevend op vloerverwarming gelegd worden. MOSO® Bamboo Elite Premium is ideaal voor iedereen die een massieve bamboe vloer van topkwaliteit wil die qua stabiliteit en duurzaamheid beter presteert dan andere vloeren.

De voordelen van Moso bamboe parket


Hoewel bamboe formeel gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen.

Waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboevloeren worden toegepast in projecttoepassingen.

Omdat bamboeproducten uit individuele strips bestaan vertonen ze minder werking dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat.


Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook. Tot wel 1 meter per dag!

Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog betere opbrengst.

Tijdens de groei neemt Moso bamboe meer CO² op dan er wordt uitgestoten tijdens de productie.

Hierdoor zijn alle massieve Moso bamboeproducten CO² neutraal over de hele levenscyclus.

Daarnaast zijn de Moso bamboeproducten anti-allergisch, antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat.

En natuurlijk is bamboe parket geroemd om zijn unieke schoonheid en unieke uitstraling.

Productie van bamboeparket
Logo Moso bamboe