Logo BV Parket
Kurk

Kurk van Wicanders en Wise: een overzicht van de collecties en hun prijzen.


U kunt eenvoudig en veilig kurk online kopen bij BV Parket, of u kunt uw keuze persoonlijk maken in onze ruime showroom.

Wij kiezen bewust voor hoogwaardige, duurzame en ecologische vloeren.

Kurk is een volledig natuurlijke hulpbron die biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar en herbruikbaar is.
Wise vloeren zijn klimaatpositief. Een slimme en duurzame keuze met talloze voordelen voor het milieu, comfort en de gezondheid van mensen.

Kurk Wicanders


Kurk Wicanders

Wise Amorim


Wise Amorim

Kurk wordt gewonnen uit de bast van de kurkeik, een langzaam groeiende boom uit het Middellandse Zeegebied die tot wel 200 jaar oud kan worden. De boom speelt een centrale rol in de sociale en economische ontwikkeling van deze regio.


 • Echt milieuvriendelijk

  De winning van kurk en gerelateerde sectoren zijn opmerkelijk duurzaam, omdat de boom tijdens het oogstproces nooit beschadigd of omgehakt wordt. De kurk groeit na elke oogst weer aan.

 • Positieve ecologische impact

  Het Portugese kurkeikenbos (“montado” genoemd) draagt naar schatting bij aan het vastleggen van 5% van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in het land, ongeveer 4,8 miljoen ton per jaar.

 • Een activiteit die generaties verbindt

  Kurkeiken worden handmatig voor de eerste keer geoogst als de boom 25 jaar oud is. Dit proces wordt vervolgens elke 9 jaar herhaald en is een activiteit die van generatie tot generatie wordt doorgegeven.

 • Een positieve economische en sociale impact

  Het oogsten van kurk is een regulier en cyclisch proces dat bijdraagt aan de milieukundige, economische en sociale duurzaamheid van rurale gebieden in het Middellandse Zeegebied.

 • Aanjager van economische ontwikkeling in rurale gebieden

  De kurkoogst en andere gerelateerde activiteiten in deze sector creëren banen in verschillende rurale gebieden van het land, zodat mensen een reden hebben om zich hier te vestigen.

Logo Wicanders
Logo Wise Amorim kurk
Oogsten van de bast kurk Wicanders
Wicanders kurk oogsten

Duurzaamheid bij Wicanders.

Wicanders streeft naar een uniek evenwicht tussen de creatie van innovatieve producten en bescherming van het milieu, door de combinatie van de allernieuwste technologie met de verbazingwekkende natuurlijke eigenschappen van kurk.


 • Een groen productieproces

  Kurkafval dat geproduceerd wordt tijdens het industriële proces wordt tijdens de productie 100% hergebruikt, waarbij een ecologische virtueuze cirkel gecreëerd wordt.

 • Intensief gebruik van biomassa

  Kurkpoeder dat vrijkomt tijdens het industriële proces wordt verbrandt als biomassa en toegepast als een belangrijke energiebron voor de productiefaciliteiten, zodat de productie van Wicanders draait op een duurzame energiebron.

 • Lage uitstoot van broeikasgassen

  De natuurlijke eigenschappen van kurk, waaronder het vastleggen van CO² in combinatie met een milieuvriendelijk industrieel proces, stelt Wicanders in staat tot ontwikkeling van milieu-efficiënte producten met een lage uitstoot van broeikasgassen, die positief bijdragen aan een duurzaam milieu.

 • Binnenluchtkwaliteit

  Wicanders-producten zijn vrij van schadelijke ftalaten en bekroond met wereldwijde certificaten voor binnenluchtkwaliteit, zoals Greenguard en A+.

 • Negatief broeikasgaspotentieel

  De meeste producten van Wicanders dragen bij aan het verminderen van het broeikaseffect, omdat ze meer CO² vastleggen dan er tijdens het productieproces uitgestoten wordt.