Behang

Behangpapier en overschilderbaar vliesbehang kan je vanaf nu ook bij BV Parket te Diksmuide kopen.

Overschilderbaar vliesbehang: wat zijn de voordelen?


Naast het grote voordeel dat je vliesbehang steeds opnieuw in een nieuwe kleur kan schilderen, heeft vlies nog een aantal andere belangrijke voordelen:

 1. Je muur in gyproc of gipspleister wordt een pak stootvaster, en dus duurzamer.
 2. Kleine oneffenheden worden verdoezeld
 3. Fijne haarscheurtjes die nu al in je muur zitten, of die in de toekomst nog zullen komen (vb nieuwbouw), zullen niet zichtbaar worden. zonder vlies zal je verflaag gewoon mee barsten met de muur.
 4. Je muur zal een veel egaler uitzicht hebben dan zonder vlies en een warmere uitstraling
 5. Aflijnen tussen twee kleuren wordt veel makkelijker. Je kan met de aangepaste tape namelijk geen schending maken aan de verf als die is aangebracht op vlies.


Effen vliesbehang


Dit type vliesbehang is effen en glad en heeft geen structuur. Geen wonder dat het de populairste soort vliesbehang is. Deze neutrale variant kun je in bijna elke ruimte gebruiken en is gemakkelijk overschilderbaar. Ben je de kleur beu? Dan schilder je er simpelweg een andere kleur over.

Enkel muur in te lijmen, eenvoudig aan te brengen

Voordelen van vliesbehang met een motief


Naast het snel aanbrengen, biedt het ook nog andere voordelen:


 • Snel: behangen met vliesbehang gaat veel sneller dan bij traditioneel behang. Je smeert de lijm op de ondergrond en brengt vervolgens het vliesbehang aan.
 • Sterk: sterker dan traditioneel behangpapier door een opbouw met meerdere lagen.
 • Makkelijk te verwijderen: je trekt het behang makkelijk van de muren. De overblijvende vlieslaag opnieuw behangen of overschilderen doe je zonder problemen.
 • Krimpvrij: de bovenste laag van het vliesbehang heeft geen contact met de lijm. Hierdoor krimpt vliesbehang niet of nauwelijks.
 • Oneffenheden wegwerken: bij een muur met scheurtjes hoef je deze niet eerst weg te werken met plamuur. Als je het vliesbehang eroverheen plakt, zie je niets meer van de scheuren.
 • Geen behangtafel nodig: doordat je het behang niet moet insmeren met lijm, is een behangtafel overbodig.